"Veiligheid krijg je niet door muren te bouwen,
maar door deuren te openen"

U. Kekkonen
     
             
 

Klik hier voor minimaal
benodigde browsergroote.
  Outplacement

Wanneer een medewerker niet goed functioneert, is dit belastend voor de medewerker en de directe werkomgeving. Een outplacementtraject biedt de medewerker steun bij het vinden van een nieuwe werkkring.

Werkwijze
Een outplacement traject geeft structuur aan de zoektocht naar een nieuwe functie. Het verlies van een baan kan gepaard gaan met gevoelens van onmacht en verminderd zelfvertrouwen. Coaching helpt de cliŽnt het verlies een plek te geven. Hij kan hierna beter openstaan om naar zijn mogelijkheden te kijken.

Samen met de cliŽnt onderzoek ik vervolgens zijn wensen. Door middel van oefeningen en gesprekken stellen we de interesses, drijfveren. kwaliteiten en de werkvoorwaarden vast. Ook persoonlijkheids- of competentietesten kunnen deel uitmaken van het traject.

Hierna toetsen we de nieuwe inzichten aan de arbeidsmarkt. We bepalen welk soort bedrijf of instelling het meest overeen komt met het persoonlijk profiel van de cliŽnt. Uiteraard besteden we veel aandacht aan het CV, de sollicitatiebrief en het netwerk. De sollicitatiegesprekken oefenen we eventueel in rollenspelen, al dan niet in groepsverband met lotgenoten.

Het traject heeft een looptijd van zes maanden. We plannen we de afspraken in onderling overleg. De gesprekken duren een uur tot anderhalf uur.
 

outplacement

 
             
             
  Studio Witte webdesign        sitemap